Användbara länkar

Nomad Mania

Rekommenderad av Bengt Hildebrand

Nomad Mania (tidigare The Best Travelled Club - TBT) är en klubb för dem som inte nöjer sig med att endast räkna FN-länder. Här delar man upp världen i 1281 regioner. Ett flertal av Club100:s medlemmar är också med här liksom en hel del andra mycket beresta svenskar och, förstås, andra nationaliteter.

Utrikespolitiska Institutet (UI)

Rekommenderad av Michael Cederborg

UI ger ut de välkända och uppskattade häftena i serien Länder i fickformat från världens alla länder samt en del andra spännande publikationer för den som vill fördjupa sig, t ex Världspolitikens Dagsfrågor.

Visa requirements for Swedish citizens (visumkrav)

Rekommenderad av Michael Cederborg

Här finner du de visumkrav som gäller svenska medborgare, land för land.

Travelers Health (hälsa)

Rekommenderad av Bengt Hildebrand

Utmärkt hemsida med rekommendationer om vilka vaccinationer som rekommenderas för respektive land samt information om risken för malaria och gula febern i olika delar av världen..

All flights worldwide

Rekommenderad av Lars-Gunnar Gårdö

Den här hemsidan guidar dig snabbt och bekvämt fram för att hitta olika och bästa flygrutter till de olika destinationer som du söker världen över. Lars-Gunnar använder löpande och är mycket nöjd med denna site. Testa gärna...

Weather2travel (väder & klimat)

Rekommenderad av Britt-Marie Boudrie

Här är en mycket användbar hemsida. Det kan vara en bra idé att börja med att kolla vädret för att bestämma den optimala tidpunkten för resan.

Regeringens (UD:s) reseinformation

Rekommenderad av flera Club100 medlemmar

Regeringens (UD:s) användbara reseinformation för världens länder med kontaktinformation till svenska ambassader och konsulat världen över samt en sammanställning över vilka länder eller delar av länder UD avråder från att resa till (vilket ofta har betydelse för huruvida ens reseförsäkring gäller).

UK Foreign Travel Advice

Rekommenderad av Michael Cederborg

Brittiska UD:s reseråd.

US Foreign Travel Advice

Rekommenderad av Britt-Marie Boudrie

Amerikanska UD:s reseråd.

Krigszoner i världen (säkerhet)

Rekommenderad av Michael Cederborg

Denna användbara sajt uppdateras löpande avseende pågående väpnade konflikter runt om i världen.  Rekommenderas speciellt för Mellanöstern, Nordafrika, Afghanistan m.fl. länder och regioner. 

Uncharted Backpacker

Rekommenderad av Michael Cederborg

Följ Stephen Gollans hemsida där han skriver om besök i lite udda länder såsom Jemen, Libyen och Afghanistan.

Cederborg Travel & Photography

Rekommenderad av Club100

Michaels hemsida med fotografier och reserapporter från ett antal av hans många resor runt om i världen. Här hittar du kanske lite tips på reserutter, boende och lokala organisatörer i just det landet som du planerar att besöka. 

Help@hand

Rekommenderad av flera Club100 medlemmar

En svensk hjälporganisation som drivs sedan 2013 av aspirant Kristian Rankloo. Organisationen som framför allt är verksam i Filippinerna och Uganda drivs helt Pro Bono och har hjälpt över 8 000 barn med bl.a. rent vatten, sängar, toaletter, skolor och skolmaterial. www.helpathand.se. FB: helpathand.se

Please reload

© 2018 by Michael Cederborg www.cederborg-photography.com