top of page

Användbara länkar

Regeringens (UD:s) reseinformation

Rekommenderad av Club100

Regeringens (UD:s) användbara reseinformation för världens länder med kontaktinformation till svenska ambassader och konsulat världen över samt en sammanställning över vilka länder eller delar av länder UD avråder från att resa till (vilket ofta har betydelse för huruvida ens reseförsäkring gäller).

UK Foreign Travel Advice

Rekommenderad av Michael Cederborg

Brittiska UD:s reseråd.

US Foreign Travel Advice

Rekommenderad av Britt-Marie Boudrie

Amerikanska UD:s reseråd.

Krigszoner i världen

Rekommenderad av Michael Cederborg

Denna användbara sajt uppdateras löpande avseende pågående väpnade konflikter runt om i världen.  Rekommenderas speciellt för Mellanöstern, Nordafrika, Afghanistan m.fl. länder och regioner. 

Visa requirements for Swedish citizens

Rekommenderad av Michael Cederborg

Här finner du de visumkrav som gäller svenska medborgare, land för land.

Travelers Health (CDC)

Rekommenderad av Bengt Hildebrand

Utmärkt hemsida från amerikanska CDC som listar vilka vaccinationer som rekommenderas för respektive land samt informerar om risken för malaria och gula febern i olika delar av världen.

Weather2travel

Rekommenderad av Britt-Marie Boudrie

Här är en mycket användbar hemsida. Det kan vara en bra idé att börja med att kolla vädret för att bestämma den optimala tidpunkten för resan.

All flights worldwide

Rekommenderad av Lars-Gunnar Gårdö

Den här hemsidan hjälper dig hitta den bästa flygrutten till den olika destination som du skall resa till oavsett var i världen.

Utrikespolitiska Institutet (UI)

Rekommenderad av Michael Cederborg

UI ger ut de välkända och uppskattade häftena i serien Länder i fickformat från världens alla länder samt en del andra spännande publikationer för den som vill fördjupa sig, t ex Världspolitikens Dagsfrågor.

Nomad Mania

Rekommenderad av Bengt Hildebrand

Nomad Mania (tidigare The Best Travelled Club - TBT) är en klubb för dem som inte nöjer sig med att endast räkna FN-länder. Här delar man upp världen i 1301 regioner. Ett flertal av Club100:s medlemmar är också med här liksom en hel del andra mycket beresta svenskar och, förstås, andra nationaliteter.

Uncharted Backpacker

Rekommenderad av Michael Cederborg

Följ Stephen Gollans hemsida där han skriver om besök i lite udda länder såsom Jemen, Libyen och Afghanistan.

Cederborg Travel & Photography

Rekommenderad av Club100

Besök Michaels hemsida med fotografier och reserapporter från ett antal av hans många resor runt om i världen. Här hittar du kanske lite tips på reserutter, boende och lokala organisatörer i just det land som du planerar att besöka. Eller så kan du bara njuta av de hundratals fantastiska bilderna som finns på sajten. Michael är främst intresserad av att fotografera ansikten och människor och lyckas ofta väldigt väl med detta.

Help@hand

Rekommenderad av Club100

​ Denna svenska ideella hjälporganisation drivs sedan 2013 av aspirant Kristian Rankloo och är framför allt verksam i Filippinerna och Uganda. Help at Hand har hjälpt över 8 000 barn med bl.a. rent vatten, sängar, toaletter, skolor & skolmaterial. www.helpathand.se. FB: helpathand.se

Please reload

bottom of page