Tidningsartiklar

En globetrotter med hjärta

2020-08-02 Aftonbladet

"En medicinman i norra Panama ville att jag skulle stanna i några år Han hade ingen som kunde bevara hans kunskap och ville att jag skulle göra det. Han tyckte att jag verkade lämplig. Jag hade nog stannat om jag inte haft familj. "

Christer har besökt alla världens länder

NWT 13 juni, 2020

Läs artikeln om Christer Danielsson som har besökt alla världens länder. Från Årjäng i Värmland bördige Christer är dock långt ifrån färdig med resandet.

Han har besökt 172 av världens 195 länder

Dala-demokraten 8 Maj, 2020

Reine från Rättvik har besökt nästan alla världens länder. Läs artikeln i Dala-demokraten.

Birgitta har varit i världens alla länder

Sollentuna direkt 7 maj, 2020

Birgitta Nilsson har besökt alla världens länder. Med nöd och näppe hann hon med det sista landet innan den världsomspännande coronaisoleringen. Hon berättar att det har varit viktigt att ge resorna mer än ett syfte. Läs hela artikeln här. 

Bengt Hildebrand i Läkartidningen

Läkartidningen 13-14 / 2020

Läs artikeln om Bengt, första svenska läkare att ha besökt alla världens länder.

Jag har varit i 195 länder

2019-49 Hemmets Veckotidning

Britt-Marie har alltid älskat att resa. Hennes drivkrafter stavas nyfikenhet och äventyrslystnad. Nu har hon uppnått målet att som första svenska kvinna ha besökt världens alla länder.  Läs hela artikeln här.

Hon är första svenska kvinna att ha varit i världens alla länder

2019-07-27 Dagens Industri - weekendbilagan

I år blev Britt-Marie Boudrie troligtvis den första svenska kvinnan som besökt alla 195 länder i världen. "Det är den bästa investeringen man kan göra", säger hon. Läs hela artikeln här.

Hon har varit i alla världens alla länder

2019-06-08 ÖstermalmDirekt

Britt-Marie Boudrie på Östermalm är den första kvinnan i Skandinavien som besökt världens samtliga 193 FN-länder. Läs intervjun  i lokaltidningen ÖstermalmDirekt där Britt-Marie berättar om kidnappningsförsäkringar, flygskam och att lägga världspussel. 

Hon är första svenskan att besöka världens alla länder

2019-05-27 Vagabond (nätupplagan)

​ ​Alla länder i världen är, enligt resklubben Club100, de 193 FN-länderna plus Taiwan och Vatikanstaten. Britt-Marie Boudrie har besökt dem alla som första svenska kvinna. Läs reportaget i Vagabond där Britt-Marie själv berättar om några av alla sina resor och upplevelser. 

Britt-Marie har varit i alla länder...

2019-05-26 Expressen

Britt-Marie Boudrie, 69, har rest till alla världens länder - hon är sannolikt den första svenska kvinna som gjort det. Hon är medveten om debatten kring flygets klimatpåverkan, men säger att det borde ligga större ansvarskrav på världsledare än på privatpersoner. Förra månaden besökte hon sitt 195:e och sista land. - Jag har alltid haft en reslust och äventyrslusta, säger Britt-Marie Boudrie.

Club100 har årsmöte på Åland

2018-09-07 Ålandstidningen

Hela 50 personer deltog i Club100:s årsmöte på Åland den 1/9 2018. Rekord!. Åtta aspiranter antogs också som fullvärdiga medlemmar eftersom de uppnått 100 besökta länder. Hela gruppen gjorde en trevlig rundtur på Åland under lördagen. På söndagen fortsatte 31 personer även ut till den sällsamma lilla ön Märket.

Nyfikenhet bakom alla resor i världen

2018-02-22 Mölndalsposten

Christer Danielsson bodde hos en indianfamilj i Amazonas där han jagade kajmaner och fiskade pirayor. Det är en av många berättelser som Mölndalsbon Christer bär med sig efter resorna till världens alla länder. I julas reste han till Östtimor, som blev det 195:e landet han besökte. Det tog honom 35 år – men nu har han varit i alla världens länder. 

Christer har nu besökt alla världens länder

2018-02-13 Göteborgsposten

Christer Danielsson har haft tungt beväpnad eskort i konfliktdrabbade länder, ätit torkad apa med pygméer och blivit mörbultad av en elefant. I år lyckades han uppfylla sitt livs mål - att besöka alla världens länder. Det är svårt att göra Christers upplevelser rättvisa i en text - av de tusentals möten med människor och nya kulturer som han har varit med om de senaste 35 åren får GP i denna artikel ta del av endast ett axplock.

Årsmöte i Club100 på skånska slätten

2016-09-20 Sydsvenskan

I helgen höll Club100 årsmöte. Ett 60-tal äventyrare som besökt fler än 100 länder träffades på den skånska slätten för att dela med sig av sina historier. Sydsvenskan tog sig ett snack med Leif Lilja och Arnold Wernersson.

Club100s årsmöte i Smygehuk

2016-09-17 Skånska Dagbladet

Den som varit i minst 100 olika länder kan ansöka om att få bli medlem i Club100. Förra året hade man årsmöte i Mauretanien. I helgen sker det i Glemminge. Det är bland annat sjömän, läkare, gruvarbetare, professorer, volontärer och lokförare som samlas i månaden över en middag och lite öl för att diskutera framtida resmål och berätta resehistorier.

Eddie har besökt alla länder utom ett

April 2016 Allt om Resor

Eddie Gustin, 42, har besökt alla världens länder utom ett. Men i nästa veckoslut gör han slag i saken och besöker Cypern, sitt land nummer 193. Eddie från Huskvarna har haft hjälp i det flitiga resandet genom sitt jobb. Han är nämligen sedan 18 år chaufför och reseguide på Rosa Bussarna i Stockholm. "Men inte så mycket som man kan tro", säger Eddie, "det är väl bara 10-15 länder jag kunnat pricka av genom jobbet".

Markus Lundgren har besökt alla 193 länderna

2015-04-09 Vagabond

Markus Lundgren 37, från Piteå, är en av Sveriges mest beresta personer och en av bara fem svenskar som besökt världens alla 193 länder.

Club100 på besök i Härjedalen

2014-09-25 Tidningen Härjedalen

De rosa bussarna ser man sällan i Härjedalen. Men i helgen snurrade en sådan i västra delen av landskapet förbi med 34 resenärer som var och en besökt minst 100 länder. Club100 valde nämligen Tänndalen för sitt årsmöte.

Samlarna Eddie, Linda och Reine

2013-10-20 Svenska Dagbladet

Den som besökt flest länder vinner. De kryssar länder som fågelskådare fåglar. En magisk gräns är 100, den ultimata 195. Här är resenärerna med ett övergripande mål: att besöka världens alla länder.

Burma en nyhet hos charterbolagen

2013-03-25 Vision Travel Report

"..Till slut säger vi till en lokal guide att vi skulle vilja se något annat än pagoder. Han tar då med oss hem till sin familj. I en tvårummare bor dussintalet familjemedlemmar."

Stefan Odestedts resor är lagom långa

December 2012 Kyrkans Tidning

Stefan Odestedt bor i Lunda men känner sig hemma i hela världen. Det spelar ingen roll om en resa är tre månader eller tre dagar, den är alltid lagom lång. Det säger Stefan som har rest mer än de flesta, närmare bestämt till 90 länder.

Linda Runarsdottir invald på extra möte

2012-10-23 Vision Travel Report

​”Grattis till ditt hundrade land, nu är det bara 95 kvar. Hinner du till årsmötet i Iran kan du bli invald omgående”. Så löd mailet Linda fick när hon hade ansökt om medlemskap i exklusiva Club100. Men hon befann sig i Bhutan, hennes hundrade land, och hann inte till Iran. Istället fick hon förmånen att delta vid ett extramöte i Stockholm där hon blev invald.

John Fritz en av 40 i Club 100

2012-10-08 Smålandstidningen

Den 63-årige Nässjöbon John Fritz nöjer sig inte med att sitta hemma på kammaren och samla zeppelinarpost, frimärken och vykort. Vintertid förvandlas denne filatelist och lokförare till rena rama globetrottern, packar ryggsäcken och reser mot okända mål – ju mer otillgängliga desto bättre!

Eddie är en världsresenär

2012-09-17 Jönköpingsposten

Världsresenären Eddie Gustin berättar: "Mina närmaste trodde att jag flydde från verkligheten, när jag reste så mycket. Men jag tyckte att jag snarare levde mitt i den. Det kändes onödigt att slösa bort livet på det inrutade ekorrhjulet". Eddie hamnade i sydöstra och södra Afrika på sin första tur med Rosa Bussarna och sedan rullade det bara på.

Gunnar har sett världen

2012-04-20 Svensk Golf

Den som frågar Gunnar Mattsson hur många länder han besökt får ett exakt svar: ”194 länder. Och fler finns det inte". Han lägger för säkerhets skull till: "Och jag har spelat golf i 36 av dem”.

Arnold satt på en krokodil och fick en kick

2011-08-19 Land

Kannibalerna ville göra en stuvning på honom. Men superresenären Arnold Wernersson charmade sig ur situationen. Här berättar han om sina äventyr.

Reine greps i Eritrea

2011-05-21 Dalademokraten

För de flesta av oss är 19 timmar ingenting. Så länge satt Reine Larshans, ursprungligen från Rättvik, men numera bosatt i Stockholm, fängslad i Eritrea. "I den situationen jag var kändes 19 timmar som 19 dagar", säger Reine om det knappa dygn av ovisshet han upplevde bakom lås och bom.

Peter Grip har rest till hela världen

2010-11-30 Mitt i Haninge

Påskön är Peters favoritplats och 11 pass har han slitit ut under sitt samlande på länder. En del gillar fågelskådning, andra spelar gitarr. Peter Grips hobby är lite dyrare. "Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt ner på resor, jag vågat inte räkna. Men det gäller att prioritera", säger han.

Club100s årsmöte i Rättvik

2010-10-12 Dalademokraten

​ Vikarbyn och Gabon i Västafrika har måhända inte så mycket gemensamt, men det finns åtminstone en sak: Båda har varit värdar för den exklusiva Club100:s årsmöte. Det är en klubb för beresta svenskar, som har besökt minst hundra av jordklotets alla länder. "Årsmötena hålls vartannat år i Sverige, vartannat år utomlands", säger rättvikssonen Reine Larshans.

Peter Grip har sett hela världen

2010-10-07 Aftonbladet

På Peter Grips världskarta fanns en enda vit fläck. Men just i dag, den 7 oktober 2010, landar han på Tonga i Söderhavet. I samma ögonblick blir han den yngste svensk någonsin som besökt världens samtliga självständiga stater.

Arnold levde med kannibaler

2009-03-01 Aftonbladet

Fetischer, totempålar, förkrympta huvuden och hiskeliga stridsklubbor: nej detta är inte Etnografiska museet i Stockholm. Vi befinner oss hos Arnold Äventyraren i skånska Önneköp, mannen som umgåtts med både kannibaler och vilda indianstammar.

En sjöman som älskar havets våg

2008-12-01 Magasinet Scandinavia

I början av 1960-talet hamnade John Kennedy i inbördeskrigets Ghana. "Jag var där och stred i ett par månader, sedan seglade jag vidare. Jag var ju bara 20 år, ville vara med om äventyr och gjorde väl saker man inte ska göra", säger John och rycker på axlarna.

Club100s årsmöte på Vinga Fyr

2008-09-08 Göteborgsposten

"De resor man kommer ihåg bäst är de när något till en början gick åt helvete", skrattar Gunnar Mattsson.

Gunnar Mattsson - en världens mästare

2006 Costa Blanca-Magasinet

Han grundade Club100. Han har spelat allsvensk handboll. Han skrev redan 1977 boken Konsten att resa billigt. Och han har köpt en tomt på månen.

Gunnar har besökt alla världens länder

2006-01-24 Aftonbladet

Han har flugit med en berusad pilot i Västindien, blivit pistolhotad i Bryssel, suttit på ett flygplan med en brinnande motor ovanför Nicaragua och dykt bland hajar i Asien. Gunnar har varit med om det mesta. Men så har han också – kanske som ende svensk – besökt världens samtliga länder. Nu har han skaffat sig en egen tomt på månen.

Club100s årsmöte i Kaliningrad

2005-08-27 Metro

Äventyrarna i Club100 beger sig till ryska Kaliningrad där de i helgen ska hålla årsmöte. "Vi åker färja till lettiska Riga och sedan kör vi bil genom Litauen till Kaliningrad", berättar klubbens vice ordförande Arnold Wernersson.

Gunnar och Arnold besöker Östtimor

2003 "Hallå där"

Gunnar Mattsson och Arnold Wernersson har nu besökt det nya landet Östtimor. De är resenärer i en klass för sig: Gunnar har varit i 193 länder och Arnold i 148 länder. Just hemkomna från det senaste landet på listan, Östtimor, berättar de att de där bland annat träffade presidenten José Gusmão.

Gunnar - mannen som samlar på länder

2003-04-20 Sydsvenskan

Gunnar tänkte att om han åkte till ett land i månaden så hade han varit överallt när han fyllde 60. Han trodde att listan var komplett när han äntligen fick visum till Irak och fick komma dit förra året. Då upptogs Östtimor som FN:s medlemsland nummer 191!

Club100s årsmöte på Grönland

2002-08-13 Aftonbladet

Gänget vid incheckningsdisken till Grönland ser avspänt ut. Så är resan också årsmöte för klubben där alla medlemmar redan besökt minst 100 länder. "Tyvärr är inte Grönland ett eget land. Så vi bättrar inte på statistiken", säger äventyraren John Kennedy.

4-sidorsartikel om Reine Larshans resande

2002 - Tidningen 019

Han har varit med om granatattacker, jordbävningar och våldsamma upplopp. Möt Reine Larshans, en svensk äventyrare som de senaste åren rest runt i många av jordens underutvecklade och konfliktfyllda länder. Trots fattigdom har de flesta människor han mött varit gästvänliga - men långt ifrån alla.

Gunnar har besökt jordens alla länder

2002 Allers

Gunnar Mattsson är Sveriges mesta globetrotter och har besökt jordens alla länder. Han har sett extrem fattigdom och flödande rikedom, besökt paradisiska platser och länder han aldrig någonsin vill återvända till. När han hade rest till 100 länder bildade han 100-klubben för svenskar som varit i minst 100 länder. Än så länge har klubben bara sju medlemmar.

Reine Larshans skriver om Västsahara

2001 Utrikes special

"Låt oss själva bestämma över vårt land", säger 165 000 västsahariska flyktingar som lever under svåra förhållanden i gränsområdena inne i Algeriet. Flyktinglägren är helt beroende av utländskt bistånd. Trots deras utsatta situation och omvärldens svek lever hoppet i dem om att en dag kunna återvända till hemlandet.

Club100-årsmöte i Göteborg

2001-07-21 Göteborgstidningen

Här är herrarna som har sett allt! Otryckbara berättelser om ofrivilliga bajsbad på Papua Nya Guinea och bisarra födelsedagsgåvor i Tadjikistan blandas med skildringar av mer naturlyrisk karaktär.

Finns det någon samla-länder-förening?

1998-09-10 Expressen

Reine efterfrågar en samla-länder-förening och Gert tipsar om sådana.

Club100 träff - miraklet i Minsk.

1997-08-21 Aftonbladet

Grundarna Gunnar och Arnold träffar Reine och Niclas i Minsk i samband med VM-kvalmatchen i fotboll. Aftonbladet förevigar när de hyllar spelarna efter matchen på innerplanen.

Äventyrare med resfeber

1996-08-13 Skånska Dagbladet

Hela 14 timmar i sträck pratade äventyrarna minnen från sina många strapatsrika resor runt om i världen. Efter att ha sovit bara ett par timmar var de tidigt uppe igen för att planera nya resor. "Det var oerhört spännande och givande. Men en smula trött är man allt", säger Arnold ”Äventyraren” Wernersson och gäspar.

Club100 bildas

1996-08-08 Skånska Dagbladet

Önneköpsprofil bildar klubb för äventyrare. Verkligt resvana äventyrare har nu chans att bli medlemmar i en nybildad och helt annorlunda klubb, Club100. Bakom idén står den i Önneköp välkände Arnold ”Äventyraren” Wernersson och hans vän Gunnar Mattsson.